pixel

Лека и адаптивна конструктивна система за покрив

Kalzip

Преди няколко години компанията Kalzip предложи на пазара Vario LB – икономично и устойчиво решение за обновяване на покриви. Сега системата за леки алуминиеви конструкции е доразвита за различни области на приложение.

През последните години системата за обновяване на покриви Vario LB на Kalzip успя да демонстрира силните си страни в много проекти.

Конструкцията с базови, носещи и скатни профили, тръбни греди, фиксирани и въртящи се скоби, както и укрепващи профили и профилирани листове може да се адаптира гъвкаво към почти всички основи и дава възможност за реализиране на различни геометрии на покрива.

Благодарение на ниското тегло и модулния дизайн търговците могат да се възползват от безпроблемна обработка и бърз и лесен монтаж. Системата може да се използва за различни проекти: като стандартна студена покривна конструкция, за саниране на азбест, за статично критични ремонти на топли покриви и като решение с интегрирана в покрива соларна система.

Kalzip

Vario LB е проектирана така, че да може да се адаптира гъвкаво в зависимост от проекта за обновяване. Ако носещата подпокривна конструкция например е все още напълно непокътната, върху нея може да се извърши допълнително строителство.

Kalzip LB Purlin 30 дава възможност за бързо и лесно обновяване на гофрирани покриви с азбест. При покриви с дървени и стоманени греди LB Purlin 30 замества кофражен слой или ред дървени греди с по-тясно разстояние.

Компанията е представена на българския пазар от Novetherm.

Снимки: Kalzip

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: