pixel

Каменна фасада в централата на Siemens Global

Hofmann

Siemens е най-големият доставчик на устойчиви технологии в света, а централата на компанията се намира в сърцето на Мюнхен. Приземният етаж е отворен за обществеността и действа като свързващо звено с града, което укрепва историческите връзки на германската компания с Мюнхен. Отдадеността на Siemens на предоставянето на технологии, съобразени с околната среда, определя избора на устойчиви материали за новата сграда.

Централата на Siemens съчетава най-съвременна архитектура с напреднали строителни технологии.

Вътрешните зелени дворове позволяват на гражданите и туристите да преминат от историческия център на Мюнхен в музейния квартал. Различните офиси и тихи зони позволяват на 1200-те служители разнообразие в работа – от малки частни срещи до големи конференции, създавайки работна среда за добро сътрудничество.

Hofmann

Фасадни облицовки от естествен камък

За да допълнят устойчивия дизайн на централата, варовиковите плоскости на Hofmann се използват върху фасадата, за да създадат модерна естетика, като същевременно носят множество ползи за околната среда. Варовикът на Hofmann предоставя на дизайнерите възможности за персонализиране с различни селекции и покрития. Камъкът може да се използва за фасади при всякакви климатични условия, което го прави идеален за климата на Мюнхен. Варовиковите плоскости са подходящи за интериор и екстериор, като позволяват плавни преходи в пространствата.

Комплексът от сгради на Siemens е една от най-устойчивите централи в Европа. В сравнение с предишната структура, сега централата на Siemens консумира 90% по-малко енергия и 75% по-малко вода. Това се дължи основно на иновативните сградни системи, които регулират температурите, вентилацията и осветлението, за да създадат здравословен и продуктивен климат в помещенията.

Компания Siemens е представена на българския пазар от Siemens България.

Компания Hofmann е представена на българския пазар от Hofmann Consult.

Снимки: Hofmann

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: