pixel

Конкурс за късoмeтражен филм за ВЕИ

конкурс

Източник: greentech.bg

По случай Европейската седмица на устойчивата енергия (EUSEW) започна конкурс за късометражен филм на тема „Кратка ВЕИстория“. Целта му е да представи вижданията на хората за възобновяемите енергийни  източници (ВЕИ) и тяхното място в ежедневието, както и ролята им за  устойчивото енергийно развитие на България.

Инициативата е на Българската фотоволтаична асоциация (БФА), Българската ветроенергийна асоциация (БГВЕА), Българският съвет за устойчиво развитие (БСУР/BGBC) и юви Солар (Juwi Solar).

Седмицата на устойчивата енергия (EUSEW – https://eusew.eu/energy-days/europe), която тази година се провежда между 24 и 28 юни, е инициатива на Европейската комисия, водеща началото си от 2006 година. Днес тя се координира от Изпълнителната агенция за конкурентоспособност и иновации в тясно сътрудничество с Генерална дирекция на Европейската комисия по енергетика. Европейската седмица на устойчивата енергия представя различни по рода си дейности – семинари, конференции, изложби, конкурси, работни срещи и пр., посветени на енергийната ефективност и възобновяемите енергийни решения. Целта на инициативата е да разпространи добри практики, да вдъхнови, да представи нови идеи, да създаде полезни връзки в контекста на енергийната ефективност в ЕС и климатичните промени в световен мащаб. В тазгодишното издание участват повече от 900 инициативи от цяла Европа, а паралелно се провежда и конференция на високо равнище и конкурс за наградите Sustainable Energy Europe Awards.

Организаторите на конкурса ще се опитат да провокират артистично настроените хора, които имат отношение към опазването на околната среда, енергийната ефективност и зелените технологии, да представят своите виждания, иновативни идеи и оригинални асоциации, касаещи ВЕИ, като участват в конкурса за създаването на късометражен филм.

Генерален спонсор на събитието е юви Солар, партньори са WWF България, фондация Credo Bonum, Горичка и фондация Зеленодиво. Наградите за първите три места са колело за победителя, осигурено от юви и DRAG, соларна раница и соларно зарядно за класиралия се на второ място и универсално соларно зарядно за третия. Предвидена е и специална награда на публиката, която организаторите пазят в тайна. Филмът, класирал се на първо място, ще получи също така възможността да бъде представен на конференцията „Sustainability Forum Sofia– REdevelop. Renovate. Regenerate“, организирана от БСУР, както и да бъде излъчен на Sofia Short Challenge.

Срокът за изпращане на „лентите“ е 21 юни 2013. Условията за участие могат да се намерят на сайтовете на БФА, БГВЕА, юви, БСУР, Credo Bonum, Горичка, WWF България.

Номинациите ще бъдат обявени на 28 юни 2013 от 19 ч. в галерията на фондация Credo Bonum. Пак тогава журито ще обяви победителите от конкурса. Събитието по награждаването е отворено за публика, с вход свободен.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: