pixel

Компанията Оn представи напълно автономно бунгало в швейцарските Алпи

The On Mountain Hut

Оn, швейцарска марка, която произвежда маратонки, е проектирала първото си напълно автономно планинско бунгало в швейцарските Алпи за любителите на туризма и пътешествениците. Компанията иска да разшири бизнеса си с този малък и иновативен проект на същото място, където е родена и компанията.

The On Mountain Hut

Наречено The On Mountain Hut, бунгалото е реализирано от Olivier Bernhard, Caspar Coppetti и David Allemann, които са съоснователи на марката On.

The On Mountain Hut

Разположена между планината Piz Lunghin и прохода Lunghin, хижата се намира в района Engadin/Bergell – единствения троен вододел в Европа.

The On Mountain Hut

Водата тук се влива в три основни реки: Дунав, Рейн и По – които се вливат съответно в Черно море, Северно море и Средиземно море.

The On Mountain Hut

Хижата служи за символ на любовта към Алпите и ангажимента към иновативния дизайн на компанията.

The On Mountain Hut

Двуетажното бунгало е изградено изцяло от устойчиви материали и няма да остави отпадъци след себе си след като бъде демонтирано през септември. То може да служи за дом на двама души и генерира собственото си електричество чрез слънчеви панели и използва естествената дъждовна вода.

The On Mountain Hut

Обхващащ общо 18,95 квадратни метра, интериорът на тази семпла мини-хижа е завършен почти изцяло с шперплат, като това е и материалът, използван за създаване на стените, подовете и тавана, заедно с няколко прости маси.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: