pixel

Китайци и испанци строят Дунав мост 3

Дунав мост 3

Източник: standartnews.com

Китайско-испански консорциум е готов за започне изграждането на Дунав мост 3 у нас. Сухопътната връзка трябва да свърже двата бряга на реката между Силистра и Кълъраш.

Инвеститорите вече са изпратили писмо за намеренията си до премиера Бойко Борисов и до кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов, съобщиха от кметството в крайдунавския град.

Изграждането на трети мост в българо-румънската част на реката е заложено в Дунавската стратегия на Евросъюза. Специалистите препоръчват той да бъде построен по модела на моста в унгарския град Дунауйварош, който е направен от метални конструкции с 4 автомобилни платна и велоалея, но без железопътна линия.

При последното си посещение в Силистра през септември министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обясни, че третият мост над Дунав ще помогне регионът около града да започне да се развива ускорено и да стане привлекателен за инвестиции и туризъм.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: