pixel

Китай вече има най-дългото метро

Източник: news7.bg

Китай вече притежава най-дългата линия на метро в света, която е изцяло под земята. Това стана факт след откриването на три нови станции по  линия номер Десет в пекинското метро.

Линията е дълга общо 57 километра и има 45 станции. Изминава се за 104 минути.  Тя  е от най-натоварените в Пекин. Само през март  през нея са минали 1,7 милиона души. В Пекин където уличният  трафик е един от най-натоварените в света, се надяват, че с новите три станции ще намалеят задръстванията в южната и западна част на града.

Тази седмница в Пекин пробно ще започне и изцяло нова линия. Тя е дълга 12 километра, има седем стации и се изминава за 17 минути.  С новите подземни железопътни пътища общата дължина на пекинкото метро ще бъде 456 км.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: