pixel

Китай прави изкуствен остров-музей

китай

Източник: znania.tv

Pingtan Art Museum е проектиран от Пекинската архитектурна студия MAD и представлява изкуствен остров, изцяло подчинен на нуждите на музея.

Съоръжението ще бъде разположено в района на остров Пинтан (Хайтан) в провинция Фуцзян в Източен Китай, която бе наречена през 2010 г. «всестранна експериментална зона». Тук е разположена военна база; освен това, в провинцията се планира строителството на град, който да помогне « в укрепването на връзките с Тайван».

Конструкцията на Pingtan Art Museum предполага създаването на три подобни на хълмове бетонни сгради. Островът-музей ще бъде свързан с Пинтан с вълнообразен мост. Планира се направата на зони за отдих и разходка извън музейните стени, които ще бъдат своеобразен изкуствен оазис.

остров

Музеят ще има няколко помещения, имащи вид на «многовековни пещери». В тях ще бъдат експонирани около 1 000 произведения на изкуството. Идеята е музеят да символизира връзката между естествените и изкуствените творения, между миналото и бъдещето, между културата и цивилизацията. Общата площ на музея ще бъде 4 000 м².

Нужните инвестиции за издигането му се оценяват на $130 млн. По проект цялата конструкция изглежда доста футуристично, но според проектантите е и символ на островите в древни времена – само оголени скали в морето. Според тях море, крайбрежие, оазис и бетон трябва да се слеят в едно цяло.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: