pixel

Китай планира да построи поне 6 млн. достъпни жилища догодина

pekin

Китай има за цел да започне изграждането на най-малко 6 милиона държавни, достъпни жилища през следващата година, съобщават китайските държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Това е отговорът на Пекин на постоянно нарастващите цени на жилищата, освен наложените рестрикции за покупка на втори дом и за ипотечното кредитиране, отбелязва информационната агенция.

Целта обаче е по-ниска спрямо заложеното за тази година – 6,3 млн. жилища, отбелязва Синхуа. Все пак през тази година китайските власти построиха повече държавни домове, отколкото планираха, подчертава агенцията.

Правителството е започнало строителството на 6,7 млн. жилища. Вече са готови 80 на сто от тях, допълва агенцията.

Мащабното строителство на държавни жилища подкрепя растежа на икономиката и донякъде потушава общественото недоволство от високите цени на имотите. Въпреки това не липсват критици на политиката на правителството в жилищния сектор.

Политиката за т. нар. достъпни жилища е всъщност доста неефективна, тъй като по-качествените и хубавите от тях винаги се дават на различни висши функционери. За широката общественост остава само некачественото строителство.

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: