10 млн.лв. от Програма за развитие на селските райони

selski raioni

Програма за развитие на селските райони ще даде 10,4 млн. лв. на общини, читалище и църква, съобщи Държавен фонд „Земеделие“.

Одобрени са 10 проекта по мерките „Насърчаване на туристическите дейности“, „Основни услуги за населението и икономиката в селските райони“ и „Обновяване и развитие на населените места“.

По мярката 321 са подкрепени шест предложения със субсидия 6 794 232 лева. Пет от тях са на общини, които ще изградят пречиствателни станции за отпадни води. Шестият проект е за ремонт на читалищен културен център в Обзор.

Със средствата по мярка 322 община Пордим ще обнови улиците на града, а община Бойчиновци – площадни пространства и детска площадка. Предвидена е и реставрация на църквата „Св. Николай Мирликийски“ в Трън. Субсидията за тези проекти е 3 289 395 лева.

С други 307 405 лева по мярката 313 фондът е подкрепил плановете на община Чавдар да изгради туристически увеселителен парк.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: