pixel

Китай иска участие в големите инфраструктурни проекти у нас

kitai

Китайската банка за развитие се интересува от включването в големите енергийни проекти на България. Клонът на банката в Чунцин е натоварен от правителството да финансира китайските договори за Югоизточна Европа.

На среща с председателя на Народното събрание Михаил Миков, главният мениджър на клона на банката в Чунцин Гуо Донг е поискал информация за АЕЦ „Белене“, предаде БНР.

Китайската банка за развитие разширява офиса си в София, за да обхване големите инфраструктурни проекти в България, Румъния и Сърбия. Увеличени са и средствата, с които държавната финансова институция ще осигури китайските инвестиции в района.

Специален интерес беше проявен към ядрената енергетика – изграждане на нови мощности и ремонт на съществуващите в АЕЦ „Козлодуй“. Банката би инвестирала и в хидроенергийния възел при Никопол – Турну Мъгуреле, а също и във възобновяеми енергийни мощности. Освен това от китайска страна е поискана информация за транспортните проекти – магистрала „Черно море“ и двата тунела под Шипка и Петрохан.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: