pixel

Керамиката като строителен материал

В човешката история винаги е съществувал стремеж към търсене на сигурност, подслон и защита. Не е учудващо, че олицетворението на тези желания може да бъде открито в изграждането на сгради още от миналото, та чак до днес, когато те са възприемани и като символ на сила, възможности и авторитет.

С течение на времето, в световните строителни и архитектурни тенденции са се наложили различни добри практики, типове градеж и предпочитани материали, доказали своята приложимост и издръжливост при различни условия. Един много добър пример за устояла на времето традиция са скатните покриви. Те имат неизменни качества, определили ги като широко приложими и в съвременното строителство и възприемани като символ на успешния завършек на всяка сграда, отличаваща се с функционалност, елегантна визия и сигурност.

А както знаем, обикновено правилното решение се крие в съчетаването на малки, но важни елементи, с помощта на които да се създаде голямото и истинско цяло, носещо отражението на нашите мечти. Именно това осигурява цялостната покривна система Тондах – комбинация между качество, перфектна визия, здравина и дълговечност, които могат да бъдат открити в керамичните керемиди и аксесоари, които фирмата предлага.

Но защо точно керамика? Какво ни накара да се спрем на нея? Защо вече в продължение на десетилетия развиваме нашия бизнес на основата на този строителен материал? За да отговорим на тези въпроси и на още няколко, които ни интересуват, можем  да обърнем поглед назад във времето. Там се коренят много от причините и условията, които ни помагат и до днес да предлагаме строителни решения, гарантиращи комфорта и спокойствието на поколения наред.

Керамиката като строителен материал е позната още от древността, а доказателствата за това са видими в множеството културни и археологически обекти, съградени от керамични елементи, носещи ценни спомени от миналото. Стъпвайки върху традициите, наследени от отминалите времена, керамиката търпи непрекъснато развитие и усъвършенстване, като тя притежава оптимални характеристики, покриващи и не рядко диктуващи новите изисквания и стандарти в строителството.

На основата на керамиката се създават качествени строителни материали, сред които керемиди, тухли, настилки и др. Многообразието от форми, възможности и идеи, които предоставя керамиката, позволява покриването не само на най-стриктните изисквания за сигурност и дълготрайност към продукта, но и удовлетворяване на най-изтънчените предпочитания на клиентите.

Приемайки тази философия, Тондах насочва своите усилия към производството и доставката на керамични керемиди и аксесоари, които имат всички необходими качества, за да се превърнат във впечатляващия завършек на нашия дом. Суровината за направата на продуктите Тондах е глина, която се претворява в керамика чрез свързване на четирите основни елемента – земя въздух, огън и вода.

Глината като изходната суровина за производството на керамичните керемиди Тондах е природен ресурс, който може да се рециклира. Естествен продукт, идващ от природата и грижещ се за нея, осигуряващ необходимите условия за производство на качествените керамични керемиди и аксесоари, които компанията предлага на пазара.

От своя страна, водата е незаменим елемент при създаването на нашите продукти. Символ на началото на живота и съзидателната сила.
Свързвайки се с глината допринася за „раждането“ на дълговечен, сигурен и качествен продукт.

Третият елемент е въздуха, който е носител на енергията за живот, неговата сила е основополагаща и неотменима. Важен фактор при производството на керамичните керемиди Тондах, който има ключово значение в процеса на сушене на керемидите и подготвянето им за финалния етап на тяхното производство.

На последно място, но не и по важност, е огънят, който въплъщава силата на природните ресурси, създава топлина и уют, носи в себе си сила, страст и вдъхновение. Преминаването през огъня на керамичните керемиди Тондах при изпичането им ги прави здрави и устойчиви на пожар. Това е още една гаранция за сигурност и защита.

Керамиката символизира сила, издръжливост и икономичност, което до голяма степен определя нейния избор през вековете. Керамиката се отличава с устойчивост през всички етапи на производството ѝ – от извличането на суровата глина до производството и пакетирането, както и прякото ѝ строително приложение. В допълнение, керамиката е стабилна, устойчива на високи температури и не се разширява или свива.

Здравина, екологичност, дълготрайност, инвестиция, която се отплаща във времето… Това са само част от предимствата на керамиката като строителен материал. Нейните преимущества в много голяма степен предопределят асоциирането ѝ със сигурността и търсенето на подслон и защита. Доверявайки се на керамиката като материал, с който да съградим своя дом или да ремонтираме неговия покрив, ние не получаваме просто тухли, керемиди и настилки. С този си избор си осигуряваме емоция, радост, топлина и споделеност, които да се съдържат във всяка една съставна част на дома ни. А както вече казахме, малките неща създават онова цяло, пазещо в себе си нашите мечти.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: