pixel

Керамична фасадна система за трудни основи

Agrob Buchtal

Със своето разнообразие от цветове, формати и повърхностни покрития, KeraTwin® от Agrob Buchtal предлага на архитектите огромна свобода на дизайна. И тъй като разнообразните алтернативи за закрепване осигуряват техническа и структурна гъвкавост, тази система е подходящото решение за всяко предизвикателство – дори при трудни основи.

Като фасадна система с голямо разнообразие от цветове, KeraTwin® дава възможност на всеки архитект да реализира творческите си идеи. Ето защо освен цветовата гама SpectraView, включваща девет хармонично съгласувани цветови семейства и контрастни цветове, се предлагат и цветовите системи Natura unglazed, Design unglazed и Design glazed. При поискване панелите се доставят и с профили, които благодарение на триизмерната си текстура могат да направят големите фасади по-малко монотонни и да придадат на цялата сграда отличителен характер.

Фугите са изпълнени по такъв начин, че конструкцията да е оптимално защитена от дъжд. С относително ниското си тегло от 32 кг/м², панелите са лесни за транспортиране и монтаж.

Agrob Buchtal

Вариантите на системата KeraTwin® се различават съществено по отношение на закрепването, което зависи от изискванията на конкретния проект. Вертикалната системна релса K20 например предлага широка свобода на проектиране и широка гама от аксесоари. Тъй като панелите просто се окачват на системната шина, не са необходими допълнителни инструменти за монтаж. Още по-бързото и ефективно полагане е възможно с помощта на иновативния Т-профил K20, който изисква по-малко отделни компоненти в основата. Вертикалният профил K20 Omega се е доказал при монтаж върху трудни основи, например стени с конструкция от колони и греди, а системата за захващане K20 позволява монтиране на панелите не само в хоризонтална и вертикална посока, но и върху тавани. Новият вариант на системата OmegaS предлага допълнителни възможности: големи панели с размери до 60 x 180 cм могат да се монтират вертикално.

Цветове

Предлагат се различни повърхности, като гланцови, копринено матови или негланцирани, както и дигитално отпечатани повърхности (камък, дърво или металик). Съществува широка гама от цветове, разделени в четири цветови системи: SpectraView (включваща девет хармонично съгласувани цветови семейства и контрастни цветове), Natura unglazed, Design unglazed, Design glazed.

Снимки: Agrob Buchtal

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: