pixel

Калифорнийско ранчо с LEED сертификат

leed sertifikat

Turnbill Griffin Haesloop Architects са осигурили LEED сертификат на ранчото „Hupomone“. Семейната ферма, разположена в близост до Петалума, Калифорния, сега се отличава с редица енергоспестяващи функции, надминаващи изискванията на Параграф 24 на LEED с над 50 на сто. Разположен насред 160 акра имение, домът приютява семейство от 5 човека, съсредоточени върху устойчивото земеделие в региона.

leed sertifikat

С намек за традиционна местна плевня, ранчото Hupomone е покрито с островърха стъклена фасада с височина две нива. Тя озарява интериора с изобилна дневна светлина. В същото време разкрива прелестен изглед към хълмовете от имението. На партерния етаж има всекидневна с отворен план и с изглед към естествената красота на региона. Таванът с двойна височина създава ефирна атмосфера. Уютна кухня с трапезария е поместена откъм едната страна на хола, а спалните са от другата. Главният вход на дома се намира от другата страна на хола. Стъклена завеса, която се простира само до първия етаж, създава поток от светлина от предната към задната част на дома, съобщава greentech.bg.

На партерното ниво има още две спални, които са с изглед към хола долу. Създаден е и уютен кът за четене, сгушен под острия връх на дома. Къщата гледа към голяма тревна площ, която се намира в непосредствена близост до басейна семейство. Тя и пристройката за басейна са енергийно ефективни и използват редица технологии за пасивно отопление и охлаждане, както и слънчева енергия.

Зашеметяващият проект получи награда за заслуги от AIA San Francisco Design Awards 2016.

leed sertifikat

afgadfgadf

leed sertifikat

gadfga

leed sertifikat

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: