Как се строи небостъргач за 19 дни?

nebosturgach

Строителна компания в Китай е изградила цяла 57-етажна сграда само за 19 дни в Чанша, столицата на провинция Хунан.

Сградата разполага с 800 апартамента и достатъчно място за офиси за 4000 души. Първоначално бе планирано тя да бъде построена до височина от 220 етажа, но това бе променено заради опасения, че е твърде близо до летище.

Издигането на сградата от готови сглобяеми елементи, в която има 19 предверия, които са високи по 10 метра, също е и съобразено с околната среда, твърди компанията, тъй като голяма част от строителния процес е извършен на друго място и частите просто са занесени до мястото на сградата и подредени една върху друга.

Това значително намалило броя на пътуванията, необходими за транспортиране на материали – с 15 000, което значително спомогнало и за опазването на околната среда.

Компанията, която стои зад изграждането на небостъргача, Broad Sustainable Building, преди време построи 30-етажна сграда в Чанша само за 15 дни.

Компанията твърди, че нейната технологията е „най-голямата иновация в историята на човечеството“.

За сметка на бързото и природосъобразно строителство обаче съществуват опасения за безопасността на сградите.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: