Довършват военното НДК с 10.7 млн. лв.

voennoto ndk

Правителство отпусна необходимите 10.7 млн. лв. за довършването на недостроеното военно НДК, което ще бъде превърнато в сграда на Софиийски районен съд. Министерството на правосъдието (МП) очаква от една до три седмици да получи разрешение за строеж в сградата т. нар. военно НДК (на бул.“Скобелев“ 23), съобщи зам.-министърът на правосъдието Петко Петков, цитиран от БТА.

Петков посочи, че това ще се случи след като днес Министерският съвет е отпуснал пари за ремонта на сградата, която трябва да се ползва от Софийския районен съд.

Миналата седмица при инспекция на новата сграда на Софийския районен съд на „Цар Борис III“ N5 премиерът Бойко Борисов обеща кабинетът да ги осигури парите.

Срокът за строежа е 180 дни, но състоянието на сградата силно се е влошило по време на двугодишния спор за авторски права. Това може да доведе до увеличаване на периода на строежа, каза още Петков.

Голямото преместване на СРС в новата сграда на бул. „Цар Борис III“ N54 започна миналия месец,

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: