pixel

Как да изберете правилния чук?

Metabo

Eдно решение за много професии – това е мотото на гамата чукове на Metabo. Независимо дали се захранват от батерии или от мрежата, свредлата SDS-plus и SDS-max от Metabo сa здрави, издръжливи и надеждни.

Metabo разширява гамата си с десет нови комбинирани свредла SDS-plus. “Имаме правилното комбинирано свредло за всяка област на приложение – това се отнася както за машините SDS-plus, така и за SDS-max.” Новата гама включва четири нови акумулаторни комбинирани чукове и шест с кабел. Според Metabo всички те се характеризират със здрав дизайн, както и с изключително дълъг експлоатационен живот и висока ефективност. Новите машини също са визуално впечатляващи: “Променихме дизайна на продукта, свредлата вече изглеждат още по-модерни и мощни“, казва продуктовият мениджър на Metabo Маркус Егелхоф. „Като цяло новите свредла са идеално пригодени за строгите изисквания на строителната площадка.“

Решаващи са устойчивостта и експлоатационния живот

Независимо дали пробивате в бетон, камък и зидария или за тежка работа с длето – комбинираните свредла често са изложени на тежки условия и работят дълго време. „Устойчивостта и експлоатационният живот са от решаващо значение за потребителите“, казва Егелхоф. „Ето защо подобрихме високоефективния ударен механизъм и направихме корпуса по-здрав.” Новите акумулаторни комбинирани чукове  осигуряват максимална ефективност при пробиване и са идеални за продължителна употреба. Те също така впечатляват с високото ниво на защита на потребителя. Акумулаторният комбиниран чук KH 18 LTX BL 28 Q, например, има функция против откат. Благодарение на специалните сензори машината спира незабавно при откат, като по този начин защитава потребителя. В зависимост от модела, новите комбинирани свредла са оборудвани и с антивибрационна система: Metabo VibraTech (MVT) отделя дръжката и комбинацията мотор-предавка, като по този начин потиска вибрациите в областта на захващането и позволява удобни, щадяща здравето работа във всяка позиция – дори при продължителна употреба. Интегрираната система за изсмукване на прах ISA осигурява още по-голяма защита на здравето: може да се монтира без инструменти и е идеална за работа над главата или в чувствителни на прах зони.

Metabo

Новата гама с кабел също предлага подходящата машина за всеки потребител – всички чукове са мощни и гарантират безопасна работа. Механичният S-автоматичен предпазен съединител намалява риска от злополуки до абсолютен минимум чрез незабавно разединяване на задвижването, веднага щом свредлото блокира.

Компанията е представена на българския пазар от Metabo България.

Снимки: Metabo

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: