pixel

Инвестират във фалирал град

Детройт

Източник: fakti.bg

Колкото и странно да звучи на пръв поглед във фалиралия американски щат Детройт ще строят леден дворец на стойност 400 млн. USD за сметка на общината. Проектът е одобрен от губернатора на Мичиган Рик Снайдер и кмета на фалиралата автомобилна столица на САЩ Кевин Ор.

Властите обясняват, че строителството на спортното съоръжение, което се прави за хокейния клуб на града – Detroit Red Wings, ще осигури няколко хиляди работни места и ще привлече допълнителни инвестиции. „Разбирам, че в момента всички са обезпокоени от това как се разходват бюджетните средства. Необходимо е създаването на нови работни места, а строителството на комплекса ще помогне за развитието на града”, обяснява Ор. Изграждането на ледения дворец е планирано да започне в началото на 2014 г.

Далеч не всички жители на града приемат с радост бъдещата придобивка. Според някои, не трябва да се инвестира в нещо, което хората ще дойдат да видят и ще си отидат, а в изграждането на училища и съоръжения, които ежедневно ще бъдат полезни за местното население.

Строителството на новото съоръжение ще се реализира с помощта на кредит. Той ще е в размер на 450 млн. USD и трябва да се върне в срок от 30 години. Две трети от сумата ще се плаща от данъкоплатците, а останалите средства идват от частни предприемачи.

Следващата седмица съдът ще се произнесе относно молбата на Детройт за банкрут. Ако тя бъде одобрена, американската автомобилна столица ще бъде най-големият град, който е фалирал в историята на САЩ.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: