Изкуствени острови ще компостират отпадъците на Ню Йорк

comostirane

Никой не иска да има депо за отпадъци в задния си двор, а извозването на боклука на големите градове е скъпо и свързано с допълнително замърсяване на околната среда. Американското студио Present Architecture наскоро предложи план, който – според архитектите – би могъл да облекчи някои текущи проблеми с управлението на отпадъците в Ню Йорк.

Идеята е свързана със създаване на изкуствени острови край всеки от петте квартала на гоелмия град. Подобни на кейове станции ще служат като съоръжения за компостиране, където могат да се обработват част от органичните отпадъци на „ситито“. Същевременно издигнатото отгоре ниво може да служи като парк за жителите на района.

comostirane

jg;jh;k

comostirane

Ню Йорк генерира по около 14 милиона тона отпадъци на година. Компостиращите острови могат да обработват органичната част от отпадъците на града, което означава около 30% от боклука. Островите ще са разпределени така, че всеки квартал на града да има нажблизо по един такъв център. Камионите щемогат да откарват боклука до най-близкия център, вместо да пресичат целия град, за да стигнат до сега дйстващото депо.

В допълнение към това изкуствените острови ще създадат 15 акра парково пространство за жителите на Ню Йорк.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: