През май решават затварят ли “Баумакс”

baumax

Каква ще е съдбата на магазините “Баумакс” тук и в другите страни, обмисля австрийският им собственик. През март в. “Ди Пресе” съобщи, че се готви преструктуриране и затваряне на магазините от типа “направи си сам” в България, Румъния, Хърватия, Словения и Турция заради финансови затруднения на дружествотомайка.

След запитване на “24 часа” от пресцентъра в Австрия не потвърдиха информацията за затваряне или продажба на магазините у нас. Още били в ход анализите за веригата, но решения се очакват през май. По неофициални данни загубите на “Баумакс” са 1 млрд. евро.

Основателят Карлхайнц Есъл дори предложи на австрийската държава да изкупи колекцията му с произведения на изкуството, за да помогне на компанията.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: