pixel

Издигат два небостъргача в Холивуд

холивуд

Източник: btvnews.bg

Департаментът за градско планиране на Лос Анджелис е одобрил проекта в Холивуд да бъдат издигнати два небостъргача. Това ще промени съществено облика на прочутия район от града.

Височината на небостъргачите ще се движи от 145 до 175 метра. Те ще са най-високите сгради в Холивуд.

Строителството на небостъргачите ще погълне 664 млн. долара и ще стане най-амбициозният проект от гледна точка на реконструкцията на Холивуд, който през последните години претърпя значително обновление. Планът за издигане на небостъргачи се вписва в общата стратегия за развитие на града, която предвижда изграждането на нови здания там, където се пресичат основните транспортни артерии на Лос Анджелис.

Някои от жителите на Лос Анджелис обаче са против небостъргачите.Според тях изграждането им ще затрудни движението по магистралите, ще се вдига много шум по време на строежа, освен това високите сгради ще попречат на красивата гледка, която сега се открива пред някои от домовете в Холивуд.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: