pixel

Избират изобретател на годината

иновации

Награди “Изобретател на годината” в три категории ще бъдат раздадени в петък вечерта на церемония в Централния военен клуб в столицата.

Годишните призове се връчват за втори път и са за “Химия и биотехнологии”, “Електроника и електротехника” и “Машиностроене и строителство”. Тази година ще има и четвърта награда – за “Иновативна фирма 2013”. Тук са номинирани компании, които поставят в дейността си акцент върху разработването и внедряването на изобретения и полезни модели.

Победителите се определят от 7-членно жури на Патентното ведомство, БАН и техническите университети. На церемонията ще бъдат оповестени имената на трима учени с най-голям принос към българските технически и естествени науки. Те ще бъдат вписани в “Златна книга”.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: