Иван Данов обеща нови работни места в строителството

строителство

Източник: btvnews.bg

Нови работни места в строителството и повече работа за малките фирми в бранша – това обещание даде министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов. Срещата му със строителния бранш у нас беше и първата публична изява на министъра.

Сред приоритетите на новосъздаденото министерство ще бъде и създаването на повече проекти за малките и средни строителни фирми. В момента 98% от обществените поръчки в сектора се изпълняват от едва 2% от фирмите.

Под шапката на новата институция влиза и ДНСК – министър Данов предвижда промени в дейността на контролния строителен орган, с които да се ограничи незаконното строителство в зародиш.

„Голямата функция на ДНСК всъщност е превантивната – да не се допусне изграждане на незаконен обект, т.е. да се похарчат едни пари за обект, който дефакто няма стойност,“ обясни Калин Тихолов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: