Инструментите на Ytong и Multipor вече и в онлайн магазин

ytong

От днес закупуването на инструменти Ytong и Multipor става още по-бързо и лесно чрез новия онлайн магазин на Ксела България – shop.ytong.bg. Сайтът предоставя възможността на един клик разстояние майстори и професионални строители да се снабдят с качествени инструменти, произведени специално за работа със зидарските блокчета Ytong и минералните топлоизолационни плочи Multipor.

Онлайн магазинът предлага богат асортимент, който покрива всякакви нужди, свързани със зидане, ремонт или поставяне на изолация с продуктите на фирмата. Майсторите могат да намерят всичко от тристранен прав ъгъл и ренде, през гумен чук и бъркалка за лепило, до спирален дюбел и стоманен анкер за изолация. Инструментите, предлагани на сайта, са създадени специално за работа с Ytong и Multipor. С тях всеки ще може да извършва работата си възможно най-качествено, бързо и професионално с оглед на спецификите на отделните материали. Освен инструменти, в магазина могат да се намерят също работна екипировка, лепила и крепежни елементи.

До края на годината за всяка поръчка на стойност над 50 лв. доставката е безплатна.

Широко известен е фактът, че благодарение на ниското тегло, големи размери и лесна обработваемост, зидането с Ytong е лесно и бързо. Важен момент от качествената работа обаче е и ползването на правилните инструменти.

Блокчетата са предпочитани най-вече заради неоспоримите си качества като якост, енергоефективност, пожароустойчивост, шумоизолация и разбира се – топлоизолация. Не на последно място, те са високо ценени заради тяхната мултифункционалност и възможност за множество приложения – от строителство до изграждане на интериорни решения.

С топлоизолационните плочи Multipor се работи също така безпроблемно и са подходящи както за вътрешна и за външна топлоизолация, така и за изолация на тавани. Иновативният продукт е устойчив на натиск, паропропусклив е, не съдържа фибри и е негорим. Добрите изолациони качества на плочите допринасят съществено за намаляването на разходи за отопление и охлаждане.

Инвестицията в качествени материали и помощни средства в строителството винаги се отплаща в дългосрочен план и прави работата на майстора още по-качествена и оценена от клиента.

ytong

jdcghj

ytong

ажояажо

ytong

жояаж

ytong

Ytong в България

Производство на Ytong в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. Ytong се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. Ytong е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради.

Multipor се произвежда в Германия от 1999 г. и за този период са изолирани повече от 4 млн. кв.м площ.

През Септември 2012 г. Ксела България започна производство на новите минерални топлоизолационни плочи Multipor в завода на фирмата в гр. Добрич като това е единствената производствена база в света, освен заводите в Германия. Новите топлоизолационни плочи Multipor съчетават в себе си свойства като твърда структура, пожароустойчивост и паропропускливост – комбинирани единствено в този продукт. Новият материал е подходящ за вътрешни и външни изолации, както и за изолация на тавани на подземни помещения и гаражи. За производството на минералните плочи се използват само екологично чисти суровини при нисък разход на енергия.

Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. Xella International осигурява работа на над 6 700 сътрудници в 90 завода в 19 страни по света.

Xella International продължава да разширява своята дейност, като заводи за производство на Ytong вече са открити и в близост до Москва, Пекин, както и в Мексико.

Източник: Ксела България

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: