pixel

Жилище с въртящи се балкони

vurtiashti balkoni

Класическото жилищно пространство не може да реализира всичките ви желания, колкото и добра да е архитектурата му. Понякога ви се иска да живеете в апартамент с изглед към града, а след време мечтаете за по-уединено място, в което да се скриете от целия свят.

Архитектите от иранската компания Next Office са измислили как да изпълнят и двете желания на клиентите. Те са проектирали жилищна сграда със скриващи се балкони. Механизмът позволява собственикът на имота сам да прецени степента на уединение, която желае. Седеметажната сграда с името Sharifi-ha House е построена в Техеран през 2013 г. Състои се от три апартамента, чийто тераси могат да се въртят хоризонтално. Сградата е единствена по рода си в света, тъй като е експериментална. Въртящите се балкони създават не само нужния естетически ефект, но позволяват и да се регулира температурата в апартамента, което е особено важно предвид климатичните условия в Техеран. Въртенето става благодарение на мотор, произведен в Германия.

vurtiashti balkoni

fasdf

vurtiashti balkoni

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: