pixel

Иновативни модулни жилищни кули за несемейни в Китай

China 1
Foster+Partners спечели конкурс за проектиране на иновативни жилищни кули в Шънджън, Китай.  Апартаментите Qianhai Talents ще бъдат отдавани под наем на работещи професионалисти, които водят интензивен и ориентиран към работата начин на живот.

Проектът е насочен главно към несемейни или живеещи далеч от техните семейства, съобразен с техните приоритети за уединение и ексклузивност, както и желанието им за усещане за общност в спокойна среда. Проектът на Foster+Partners преосмисля този нов тип сграда и предлага иновативно гъвкаво оформление, което предефинира преживяванията на обитателите. „Тъй както моделите на работа се развиват бързо, така и начинът на живот също се променя. Секторът за наемане на жилища в Китай е плодородна почва за иновации, тъй като все повече хора се местят в градовете в търсене на възможности. Намиращи се в сърцето на финансовия квартал, апартаментите Qianhai Talents пресъздават интимното усещане за дом. Общите пространства в комплекса допринасят за формиране на реални връзки и оказват положително влияние върху живота на хората“, казва Люк Фокс, ръководител на Foster+Partners.

Ключов елемент на проекта е да се осигури бъдеща гъвкавост чрез модулно строителство с предварително сглобяване, което да спести време и да гарантира контрол на качеството. Две носещи стени обграждат всеки два апартамента, което позволява комбинирането им в бъдеще. Въпреки че всеки тип апартамент може да е различен, интериорните елементи са стандартизирани.

„Обширни изследвания за споделените жилищни пространства по света разкриват темата, която най-много обединява хората – храната„, споделят архитектите. За всеки апартамент е планиран само малък кухненски бокс, който да осигури най-необходимото. Истинска пълнокръвна споделена кухня ще обслужва дванадесет апартамента на три етажа. Това е място, където хората могат да готвят и да споделят идеи. Към зоната за готвене ще има обща трапезария на три нива с гледка навън. В зелените градини на кулите са интегрирани клубове за занимания по интереси, спа и уелнес център, споделени работни пространства.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: