pixel

Иновативен магазин на ИКЕА в центъра на Виена

Ikea 1

Въпреки различните вкусове на обитателите си, всички домове си приличат по едно – имат поне една мебел или аксесоар от ИКЕА. Ако живеете във Виена и търсите нещо ново от богатия им асортимент, скоро ще го намерите на необичайно място – в сърцето на града, в близост до Вестбанхоф. От началото на годината мебелният гигант изгражда там „най-иновативния магазин на ИКЕА в градски център“ според изявленията на компанията.

Ikea 2

В концепцията са взети под внимание променените потребности и поведение на клиентите като например онлайн пазаруването, липсата на време, стремежа към удобство: „Всички по-големи продукти ще бъдат доставяни до дома в рамките на максимум 24 часа.“ Магазинът откликва на нуждите на пешеходците и нарастващия брой потребители на обществения транспорт – седеметажният рай за мебели няма да предлага възможности за паркиране. Затова пък, в сградата, проектирана от виенското архитектурно студио Querkraft Architekten, e предвидено изграждането на хотел. Гастрономически предложения, място за почивка, вдъхновение и разходка допълват новото преживяване за потребителите. Цялостният дизайн отразява марката ИКЕА – приятелски, отворен, неконвенционален и спокоен. Зелената площ на покрива ще бъде свободно достъпна за обществеността и извън работното време на магазина.

Ikea 3

От компанията обещават, че новият магазин ще предлага на посетителите си „повече зелено отколкото парк със същата площ“. Предвижда се в сградата да има 160 дървета, които ще виреят както по фасадата, така и в градината на покрива. Те са предназначени да създадат „приятен микроклимат“ и да охлаждат сградата с до два градуса. Очаква се магазинът да отвори врати до 2021 г.

Ikea 4

Магазинът във Виена е част от новата стратегия на ИКЕА да приближи марката до хората. Повечето потребители асоциират компанията с големи търговски центрове в околностите на градовете, но на някои пазари като Хонг Конг, Тайван и Канарските острови от десетилетия успешно съществуват по-малки магазини. От ИКЕА обявяват, че искат да пренесат това преживяване в нови магазини в целия свят.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: