pixel

Арматура от Херц на полярния кръг

herz

Изследователска станция на Южния полюс беше оборудвана с арматура от Херц.

В Антарктида, близо до Северния полярен кръг, в изследователската станция Мирни, арматурата от Херц намира своето приложение. През летните месеци в Мирни има около 170 жители. През лятото температурата в Антарктика е около -40°C, а през зимата стига до -70°C. Специалните климатични условия на най-студения континент на земята поставят специални изисквания към продуктите в областта на строителните технологии.

В момента целогодишно работят над 80 изследователски станции. Страни като Русия, Аржентина, Чили, Германия и САЩ са представени в най-известната полярна станция „Макмърдо“. Към тях се присъединяват и представителите на Грийнпийс. На 30 ноември 1955 г. при неблагоприятни мразовити условия в Калининград започва изграждането на станцията. Днес там има 30 сгради, които се считат за исторически обекти в Антарктида.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: