pixel

Infiniti pool на покрива на къща сред скалите

pool

Акцентът на тази вкопана къща, проектирана от атинското студио Кois Associated Architects, е басейн тип Infiniti pool, заемащ покрива на сградата.

Къщата, която носи името Mirage house, e създадена за скалистия терен на гръцкия остров Тинос с идеята да се превърне в „невидим оазис“, където живущите могат да се уединят, наслаждавайки се на панорамните гледки към Егейско море.

pool

Част от сградата е вкопана, а отпред е разположена просторна открита дневна, заслонена от покривния басейн, който служи като голямо огледало, което отразява околния пейзаж и прави къщата невидима.

Каменен зид ще загражда част от интериора и ще оформя входа към къщата. Предвиждат се и стени от трамбована пръст със зеленина около задната страна на сградата.

Едноетажното разпределение включва три спални, кухня и отворената дневна.

pool

Източник: arhitektura.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: