pixel

Индустриален парк „Марково” привлича инвеститори в Пловдив

industrialen park

Нов индустриален проект ще развива град Пловдив в южна посока. Удобната и атрактивна за всякакъв тип производства локация на Околовръстен път-Пловдив беше избрана от „Галакси инвестмънт груп” за стартиране на проекта „Индустриален парк Марково”. По прогнози на експерти през тази година в района на Пловдив се очаква да стартират инвестиции за 50 млн. евро, които ще създадат 1500 работни места. „Тези намерения показват потенциала за растеж на сектора и затова развиваме усилено индустриалния сегмент на пазара”, коментираха от инвестиционната компания.

Бъдещите инвеститори предпочитат да купуват парцели, до които има безпроблемен достъп, изградена инфраструктура и са във фаза, в която могат да стартират инвестициите си веднага. „Индустриален парк Марково” ще предложи парцели за логистика и производство с готова инфраструктура. Теренът с големина 158 000 кв. м се намира в южната част на града, на 14 км, с лесен достъп до автомагистрала „Тракия” и на по-малко от 2 км от митница Пловдив. Конкурентно предимство на проекта е възможността за газификация, което прави бъдещото производство изключително ефективно. Предлагат се различни варианти за развитие на зоната съгласно специфичните изисквания на инвеститорите, както и конкурентни цени спрямо други такива в региона. Първите продажби на терени вече са факт, съобщава trud.bg.

Развитието на „Индустриална зона Марково” е от изключително значение за нарастването на индустриалния облик на южната част на град Пловдив. Районът не е презастроен за разлика от районите на селата Раковски, Калояново и Куклен. Новият проект ще даде възможност на община Родопи да достигне бързо като индустриално развитие община „Марица”. През последните години много големи и знакови компании инвестираха в терени край Пловдив. Според наблюдателите на имотния пазар това се дължи на по-ниските производствени разходи и развита инфраструктура. Област Пловдив има отлично развита транспортна инфраструктура, което подпомага процеса на индустриализация на региона. Допълнително конкурентно предимство е наличието на много и добре обучени кадри, които завършват университетите в града, както и възможността да се привлече работна ръка от околните общини.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: