pixel

Жилищният пазар с 10% ръст през 2014 г.

imten-pazar

Около 10% ще е ръстът на сделките с жилища през 2014 г., прогнозираха от най-голямата агенция за недвижими имоти у нас “Адрес”.

Според изпълнителния директор на компанията Георги Павлов стабилният пазар ще предизвика сделки на малко по-високи нива от тазгодишните. Ако средната цена на жилище тази година е била 50 000 евро, догодина тя ще е поне 55 000 евро, твърди Павлов.

Според данните на Агенцията по вписванията ръстът на имотните сделки през първите 9 месеца на тази година е 7,4%, като само през първото тримесечие беше 23,3% на годишна база. При това става въпрос за сделки с всички видове имоти, а не само с жилищни. Данните за последното тримесечие ще излязат след Нова година.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: