pixel

Игнат Канев на посещение в Pусенския университет

Игнат Канев

Източник: vestnikstroitel.bg

Видният строителен предприемач, филантроп и дългогодишен директор на Атлантическия съвет на Канада Игнат Канев ще гостува в Русенския университет на 10 октомври.

Визитата е по покана на ректора проф. Христо Белоев и е в отговор на проявения интерес към дейността и развитието на русенското висше училище.

По предварително съгласуваната програма срещата с ректорското ръководство е планирана за 11.00 ч. Преди началото й г-н Канев ще даде брифинг за журналистите, след което ще се запознае с Русенския университет. Ще му бъде предоставена информация за образователната и изследователската дейност, ще разгледа и материалната база на университета. Ще бъдат обсъдени възможности за съвместни инициативи и проекти.

Кой е Игнат Канев

Както е извество, роденият в с. Горно Абланово, Русенско, Игнат Канев, напуска родината си на 15 години. През 1956 г. регистрира фирмата си в Канада. Днес оборотът й е над $ 250 млн. годишно. Осигурява работа на стотици канадци и свои сънародници. През 2011 г. Атлантическият съвет на Канада му връчва годишната си награда „Сен Лоран“ за неговия принос „към идеалите и принципите на поддържането на международния мир и ред, залегнали във Вашингтонския договор“. В словото си на церемонията Генералният консул на България в Торонто Иво Мускурав е подчертал личния принос на г-н Канев за приемането на България в Североатлантическия алианс и е припомнил забележителната му благотворителна дейност в русенкия край, помощта за българската общност в Канада, за дарените средства за изграждането на православния храм „Св. Димитър“ в Брамптън. Игнат Канев е носител също на Ордена „Стара планина“, първа степен, както и на „Ордена на Онтарио“.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: