pixel

Хотел от стари корабни контейнери

hotel

Хонгконгското студио OVA Studio са проектирали концептуален хотел на име „Hive-Inn“, който изгежда странно и по замисъл трябва да бъде изработен от цветни транспротни контейнери. Замислен е за наградите за иновации Radical Innovation Awards Competition 2014. Структурата наподобява игра на дженга, тоест е направена от парчета, които могат да се разменят в зависимост от нуждите на хотела. Всеки контейнер е тематично оформен в стила на някоя известна международна марка, като се започне от Ferrari и се стигне до IKEA, което – поне според авторите на идеята – следва да даде възможност на гостите да изградят по-тясна връзка с любимата си име марка.

hotel

Подобно на игра на джега контейнерите ще могат да се добавят или изваждат, да се пренареждат с лекота. За разлика от играта обаче кулата няма да се срути – структура от базова метална „решетка“ ще гарантира непоклатимостта на постройката.

Модулността на дизайна представлява една интересна възможност за брендиране, която има както визуален, така и чисто финансов аспект: големите марки ще могат да спонсорират проекта и да си поръчат визулано присъствие в кулата, допълвайки по този начин приходите на бъдещия хотел (хитро, нали?). Така „Hive-Inn“ ще може да генерира интерес към кампании, лимитирани серии от продукти или просто да затвърждава имиджа на големите имена.

Архитектите дори са предвидили възможност някои от контейнерите да бъдат изваждани от пъзела по поръчка на посетители: всеки контейнер трябва да може да бъде откупен, ако интериорът му бъде харесан от някой от заможните гости на хотела.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: