pixel

Санират първите две сгради по проект „Енергийно обновяване на българските домове“

sanirane

Стартираха строително-монтажните работи по първите две сгради, които ще бъдат обновени по проект „Енергийно обновяване на българските домове“.

На територията на град София ще бъдат санирани блок №10 на ул. „Чарлз Дарвин“ № 3 в район „Изгрев“ и блок 17 в район „Илинден“, ж.к. „Захарна фабрика“. Дейностите включват топлинно изолиране на външните стени на сградите, а съществуващата дограма с лоши топлотехнически характеристики ще бъде подменена с нова с рамка от поливинилхлорид и стъклопакет с високо термично съпротивление. Ще бъде направено топлинно изолиране на покрив, под и на тръбна мрежа за горещо водоснабдяване. Предвижда се и подмяна на сградна инсталация за горещо водоснабдяване.

Изпълнител на строително-монтажните работи на двата обекта е „Билдинг компани“ ЕООД. Срокът за изпълнение и на двете сгради е 120 дни. Общата стойност на договора за СМР е 250 192.48 лв. с ДДС.

Изпълнението на проект „Енергийно обновяване на българските домове“ се финансира с общо 50 109 134,20 лв. чрез Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. До приключването му в края на 2015 г. се предвижда да бъдат обновени общо 180 многофамилни жилищни сгради.

Министерството на регионалното развитие публикува обществена поръчка за избор на изпълнители на строително-монтажните работи по останалите сгради в изпълнение на проекта. Процедурата се провежда по седем обособени позиции – за шестте района за планиране и за град София. Срокът за подаване на оферти е 05.06.2014 година. Прогнозната стойност на поръчката е 46 622 805 лв. без ДДС.

Източник: publics.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: