Хибридна концепция за вентилация на Schüco за здравословен климат

Schüco

Редовната вентилация сега е по-важна от всякога за гарантиране на здравословен климат в стаята, особено в училищата, детските ясли и офисите, където много хора прекарват дълъг период от време в затворени помещения. Следователно, достатъчната вентилация е от съществено значение за извличането на аерозоли и намаляването на концентрацията на CO2 за безопасен и здравословен вътрешен климат. За да поддържа постоянно високото качество на въздуха в затворени помещения, Schüco комбинира две системни решения в една хибридна концепция за вентилация, която обединява механична вентилация, рекуперация на топлина и естествена вентилация.

Чист въздух при затворени прозорци.

Децентрализираната вентилационна система Schüco VentoTherm Twist позволява контролирана, специфична за помещението въздушна обмяна при затворени прозорци. Благодарение на енергийно ефективната рекуперация на топлина до 80%, свежият въздух се загрява още при влизане отвън.

Schüco

Това предотвратява течения, особено в студените месеци, и намалява риска от простуда. Автоматичният режим използва сензори, за да се увери, че вентилаторът работи според нуждите, в зависимост от концентрацията на CO2 в помещението. Вечер, през уикенда и през празниците, вентилаторът автоматично работи с намалена мощност, в случай, че в помещението е постигнато добро качество на въздуха, като по този начин осигурява максимална икономия на енергия. Schüco VentoTherm Twist може да бъде гъвкаво интегриран или допълнително монтиран към всички стандартни алуминиеви и пластмасови системи за прозорци на марката Schüco.

Свеж въздух през автоматизирани прозорци.

В допълнение към вентилаторите, широко отворените прозорци спомагат за бързото снабдяване на стаите с чист въздух по време на почивка. Въпреки това бактериите, микробите и вирусите могат да се разпространяват чрез дръжките на прозореца. За да увеличи безопасността и комфорта за потребителите, Schüco предлага автоматизирани задвижващи механизми за прозорци, които могат да се управляват без ръце с интеграцията на Automation Manager. Контролираната, синхронизирана вентилация може да се управлява с помощта на мобилни устройства, таймер или сензори. И за да не останат училищата и офисите неволно с отворени прозорци в края на деня, функцията за преглед на състоянието позволява бързо и дистанционно да се проверяват и затварят прозорците, дори когато сте извън помещението. Мрежата, използваща сензори, също така предотвратява оставянето на прозорци отворени, когато вали или ако има буря. В горещите летни дни автоматизираните прозорци създават комфортен климат в стаята чрез контролирано нощно охлаждане. С монтирания Schüco DriveTec и скрития обков Schüco TipTronic SimplySmart, компанията предлага две автоматизирани системи за обков, осигуряващи здравословен климат в класните стаи и офисите.

Интелигентен обков за контролирана вентилация.

Автоматизираните системи за обков Schüco DriveTec и Schüco TipTronic SimplySmart съчетават енергийна ефективност, комфорт, сигурност и автоматизация на сградите в една единствена тествана система. И двете задвижващи системи позволяват прозорци на хоризонтална и вертикална ос да се отварят под ъгъл до 60° и ширина до 800 мм, за да доставят контролирано и бързо чист въздух в помещенията. С Schüco DriveTec покривните прозорци могат да се отварят до 1000 mm. И двата обкова отговарят на стандартните изисквания като водонепропускливост, звукоизолация и топлоизолация. До 30 автоматизирани прозорци Schüco могат да бъдат контролирани, наблюдавани и свързани в мрежа чрез един мениджър за автоматизация. Следователно прозорците в няколко класни стаи или офиси могат да бъдат удобно управлявани едновременно за координирана и контролирана вентилация. Използвайки Automation Manager, прозорците, контролирани чрез TipTronic SimplySmart, също могат да бъдат комбинирани с прозорци, автоматизирани с DriveTec. Като алтернатива и двете задвижващи системи могат да се управляват с помощта на монтиран на стената ключ.

Schüco

Основната разлика между Schüco DriveTec и Schüco TipTronic се крие в тяхната инсталация. Schüco DriveTec  е моторизирана система за видим монтаж на алуминиеви прозорци Schüco, която може да бъде допълнително монтирана на вече съществуващи прозорци. Благодарение на своя тънък и компактен корпус, системата за обков лежи плоско върху профилите на прозореца и се отличава с впечатляващо фин дизайн. Различните опции за монтаж означават, че Schüco DriveTec може да бъде монтиран бързо и гъвкаво, докато сградата все още се използва.

Schüco

Повече информация можете да намерите в специално създадената от Алукьонигщал дигитална платформа i.NOW, където се представят акцентите и тенденциите при продуктите на Schüco, Jansen и Warema – и това в продължение на цялата година

Алукьонигщал

Алукьонигщал е една от водещите фирми в областта на търговията със строителни и технически материали, представител на марките Schüco, Jansen и RHS. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, кино Арена София, София Ленд, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др. Алукьонигщал работи с водещи и проспериращи в бранша си строително-инвестициони фирми, извоювали с годините завиден авторитет в областта на строителството.

Прочетете също: