Историческо производство на тухли – тухлена фабрика Nicoloso

Тухлената фабрика Pottenbrunn е основана през 1867 г. и е продадена от общината на Виторио Николозо, който произхожда от традиционно италианско семейство зидари. Сега дъщерята Моника Николозо го управлява вече трето поколение.

Макар навремето ръчното производство да е било тежко за селяните, индустриалното производство по-късно също е било трудно препитание. През 19 век десетки хиляди работници се изтощават от работа за ниски заплати. Тогава за производството на милион тухли все още са били необходими 200 работници. През 50-те година на 19 век – само 30.

Както е било обичайно в миналото, тухлите във фабрика Nicoloso все още се произвеждат на ръка и се изпичат в оригинално запазената, 150-годишна пръстеновидна пещ. Тя е последната по рода си в Австрия.

Изпичането на температура от 1000 градуса продължава от 2 до 4 дни.

Nicoloso

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: