pixel

Hermitage Plaza – луксозно строителство в Париж

париж

До края на годината се очаква да започне строителството на Hermitage Plaza – спорният проект за два небостъргача на брега на р. Сена в Париж, които ще бъдат и най-високите мултифункционални сгради в Западна Европа.

Предвижда се строителството на сградите да приключи до 2018 г.

Проектът е на архитекта Норман Фостър и се осъществява съвместно с местните власти в Париж. Предвижда се да бъде изграден и парк, който да облагороди брега на Сена и да направи този участък от него достъпен за пешеходци.

В самите небостъргачи ще има бизнес център, 5-звезден хотел, спа и фитнес център, ресторанти, офиси и панорамни апартаменти.

Проектът обаче се сблъска с недоволството на жителите на Париж. Граждански организации заведоха съдебни дела срещу строителите, но засега съдебните власти отсъждат в полза на новите сгради. Те получиха и разрешение за строеж още през март, но се изчакват още няколко съдебни решения.

Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: