pixel

Подменят ВиК мрежата в Панагюрище за 57 млн. лева

вик

В Панагюрище стартираха строително-монтажните работи по мащабен инвестиционен проект във ВиК сектора, съобщават от общината. Той е на стойност 57 милиона лева и се изпълнява по ОП „Околна среда“.

Това е проект от голяма важност за жителите на Панагюрище, посочи кметът Никола Белишки. Той посочи, че предстои да бъдат ремонтирани повече от половината водопроводна мрежа в града, с възможност за изграждане на колектори, чрез които да се подобри и околната среда.

След приключване на проекта и доизграждане на пречиствателната станция, в Панагюрище ще се подобрят и условията на живот на хората, каза още Белишки.

Той благодари на всички държавни институции, които са подкрепили община Панагюрище при изработването и представянето на проекта пред Управляващия орган на оперативната програма.

Проектът трябва да бъде завършен за по-малко от две години.

Източник: dnes.bg 

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: