pixel

Хармоничен преход между интериор и екстериор със системите на Schüco

Schüco

Планирането, проектирането и оборудването на помещения, осигурявайки лесен достъп, придобива все по-съществена роля за създаването на комфортни жилищни пространства. Фокусът не е само върху живущите с ограничена подвижност или увреждания, но и върху хората от всички възрасти на всеки етап от живота им. Като подвижни функционални конструктивни единици, прозорците и вратите са от особено значение, тъй като трябва да е възможно всички живущи да ги използват без ограничения. Безпрепятствените прагове при системите Schüco не само предлагат цялостен комфорт и удобство, но и позволяват на всеки да има независим достъп до сградите.

Системата за врати Schüco AD UP (универсална платформа за алуминиеви врати) отговаря на изискванията на DIN 18040 за безпрагов достъп в жилищни и търговски сгради. Освен това всички обичайни изисквания за една врата, като водонепропускливост и въздухопропускливост, са изпълнени по висок стандарт. Допълнително интегрираното автоматично странично задвижване на вратата компенсира работните сили, за да улесни достъпа, без да се налага управляване на вратата ръчно.

Schüco

В допълнение към вратите, плъзгащите се системи също трябва да отговарят на специфични изисквания, за да бъдат лесни за използване от всички живущи, независимо дали имат проблеми с мобилността. Следователно безбариерните прагове и тук са необходимост.

Плъзгащата система – тип хармоника – Schüco AS FD 75/90.HI осигурява максимална ширина на отваряне от почти 100%, като създава просторен преход между интериора и екстериора на жилището без фиксирани елементи. Дори когато са затворени, големите сгъваеми крила осигуряват невероятни панорамни гледки.

Schüco

Дизайн: със своята концепция за профили в една равнина, ограничените видими фуги и тесните видими широчини от само 90 мм, Schüco AS FD 75/90.HI позволява реализирането на висококачествени дизайнерски решения, които се вписват хармонично в архитектурата на сградата.

Максимална свобода на планиране: плъзгащата система тип „хармоника“ предлага нови възможности за планиране и проектиране на жилищни и търговски обекти. Големите размери и позволено тегло на елементите, широката гама от типове отваряния, както и трите различни вида прагове, са част от предимствата на системата.

Schüco

Със своите три продуктови линии, новата плъзгащата система Schüco AS PD 75.HI внася комфорт и дизайн в перфектна хармония и издига минимализма в жилищното строителство на ново ниво. За да отговори на всяко изискване, тя се предлага в следните варианти: Access Line с нисък праг без бариери, със скрита каса Design Line и Performance Line с комбинирани предимства. Системата се отличава също така с повишена устойчивост на взлом, най-добри изолационни стойности и възможност за напълно автоматично управление чрез моторизиран обков Schüco TipTronic.

Schüco

Schüco AS PD 75.HI се характеризира с малка видима широчина на профила в зоната на застъпване на две крила от само 35 мм и с основна строителна дълбочина на крилото от 75 мм. Що се отнася до топлоизолацията, системата може да се похвали с отлични стойности на Uw до 0,82 W/(m²K) (Performance Line). С обков Schüco TipTronic може да се избере моторизирано задвижване, което е задължително за Performance Line. Линията Access Line и линията Design Line постигат клас на устойчивост срещу взлом до RC 2, а линията Performance Line – до RC 3.

Schüco

Тесните видими ширини и възможността за безбариерен праг правят новата плъзгаща се система Schüco ASE 60/80.HI уникална по форма, дизайн и начин на управление.  Интегрираните модули SmartStop и SmartClose се грижат за сигурността и повишения комфорт. При варианта с повдигане и плъзгане два допълнителни модула улесняват потребителите при повдигането и спускането на крило. Повдигането вече е по-лесно с помощта на интегриран пружинен механизъм, а крилото и дръжката на управление при затваряне и спускане се подпомагат от специален амортисьор. Тези два модула се грижат за комфортното управление на голямоформатните крила, достигащи до 3,5 х 3,2 м или 3,2 х 3,5 м. В комбинация с особено тънките видими ширини се постига трансперантност, която плавно слива външното и вътрешното пространство, а многообразните видове отваряне и опции за комфорт спомагат за изпълнението на всички архитектурни и естетически изисквания.

Schüco

Теглото на крилото вече може да достига до 600 кг и е с опция за плъзгане отпред или отзад на фиксирания елемент. Също така релсата на плъзгащата се система е удължена до 18 м. Новата система се характеризира с лесен монтаж и окабеляване, като връзката между крилото и касата е безкабелна. Управлението също е лесно и удобно – чрез приложението Building Skin Control или чрез контролен панел за управление, които гарантират сигурността при управление от всички групи потребители.

Системата предлага голямо разнообразие от видове отваряне, благодарение на възможността за задвижване по една, две или три релси. Също така модулната система за обков може да бъде интегрирана както при плъзгащи се системи, така и при системи с отваряне от вида повдигане и плъзгане, поради идентичността на елементите – с малки изключения. Различните функции за сигурност, интегрираната софтуерна защита, контактната лайсна и вградените сензори гарантират сигурна и безпроблемна употреба на плъзгащите се системи.

Schüco

Платформата позволява различни възможности за управление: чрез висококачествен панел за управление, интегриран в крилото на плъзгащата се врата, чийто дисплей визуализира състоянието на системата; чрез панел, монтиран на стената на помещението или приложението Schüco Арр, както и чрез връзка с автоматизацията на сградата. Подобни варианти на плъзгащите се елементи безпроблемно могат да бъдат интегрирани в Schüco Building Skin Control System.

Подробна информация можете да получите, като се свържете с фирма Алукьонигщал, която е лицензиран представител на марката Schüco за България.

Алукьонигщал

Алукьонигщал в България е лицензиран вносител на висококачествени профилни системи от алуминий, стомана и пластмаса за остъкляване на прозорци, врати, фасадни и покривни конструкции. Повече от 60 години компанията е партньор с SCHÜCO, световния лидер на пазара на алуминиеви и пластмасови профилни системи, и Jansen, специалист по стоманени профилни системи. Програмата й е насочена към най-високите изисквания в областта на строителството. Според конкретните изисквания, компанията предлага индивидуални решения за пожарозащита, димопреградност, защита от взлом и куршуми, контрол на достъп. Алукьонигщал предлага и продукти за слънцезащита на марката WAREMA- безспорния лидер в бранша. Това сътрудничество и иновативните разработки на продукти доведоха Алукьонигщал да стане технологичен и пазарен лидер. Вече 25 години компанията е на българския пазар и наред с търговската си дейност, предлага софтуер, технически консултации и обучение на всеки един етап: от фазата на планиране до финализиране на проекта. Съвместно с партньорите си фирма Алукьонигщал участва в развитието и изграждането на съвременния архитектурен облик на столицата и страната като участва в изграждането на множество знакови административни и търговски обекти. Доказателство за успешното й развитие са примери като: летище София, МОЛ София, МОЛ Варна, централата на Асет Банк, офис-сгради на Райфайзенбанк, Параден вход на Президентство на Република България, Централни хали, Бизнес парк София, офис-сгради и шоурумове на Mercedes, VW и BMW, множество хотели по българското Черноморие, планински ваканционни комплекси и много др.

Прочетете също: