Гимназия за бедни в Хонгконг бе избрано за най-зелено училище

зелено училище

Училище за деца на семейства с ниски доходи в Хонконг беше обявена за „най-зеленото училище на Земята“ от американския съвет по зеленото строителство. Гимназията Синг Ин показва, че екологичните принципи не са само за богатия елит – училището е „украсено“ със слънчеви панели, зелен покрив, вятърни турбини – и учи децата за важността на защитата на околната среда и живеенето по устойчив начин.

Училището черпи електроенергия от различни възобновяеми източници, включително фотоволтаични панели и вятърни турбини с вертикална ос. Има бамбукова градина, органична ферма и коралов аквариум. Интериорът на сградата се осветлява LED осветление и има енергоспестяващи сензори за движение. През летните месеци сенници намаляват слънчевото греене и намаляват нуждата от климатизация.

Училището включва устойчивостта в своята образователна програма, като всяка година назначава 100 ученици за „еко-наблюдатели“, „еко-префекти“ и „еко-посланици“. Миналата година училището организира кампания „Зелено училище, зелено семейство“, която насърчаваше семействата от общността да прилагат стратегии за енергийна ефективност за намаляване на употребата на електричество.  Ученити са заобиколени от образци за зелен дизайн и екологично чисти инициативи, които показват важността на грижите за околната среда.

Глобалната коалиция за зелени училища удостои Сиг Ин и Училището Waterbank в Лайкипия, Кения, с по 5000 долара, така че всяко от тях може да подсили зелените си практики или да започне нов еко-проект.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: