pixel

Газовата връзка между България и Сърбия ще е готова през 2015 година

газ

Източник: vestnikstroitel.bg

Газовата връзка между България и Сърбия ще бъде завършена в средата на 2015 година. Нейният минимален годишен капацитет ще бъде 2 милирда кубически метра природен газ, съобщиха от енергийното министерство. Очаква се, чрез изграждането на връзката, България да не допусне газова криза като тази от зимата на 2009 година, каза ресорният заместник-министър Евгения Харитонова.

Всички ние сме свидетели какво стана 2009 година и това още повече убеди министерството да започнат много усилени действия към развитието, към проучванията, към подготовката, респективно, проектирането на газови интерконектори между съседните страни.

Българската част на тръбата ще тръгва от Нови Искър, ще преминава през Перник, общините Сливница и Драгоман до Калотина, където ще е връзката със сръбската част. Прогнозната стойност на проекта за българската част е над 92 милиона лева.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: