pixel

Гъвкавост на дизайна и огромен потенциал на бетонния 3D печат

Sika

Бетонният 3D печат е форма на адитивно производство, която може да изработва обекти по поръчка – от малки компоненти, като например мебели, или мащабни, изцяло отпечатани сгради и обществена инфраструктура. Възможностите са безкрайни и могат да се използват за създаване на обекти, които не са осъществими с традиционните методи за леене на бетон.

Решенията на Sikacrete® 3D се използват за много прецизно и бързо отпечатване на бетон в съответствие със спецификациите на проекта.

Стоманобетонът се използва от десетилетия като икономичен строителен метод. Интересът и възможностите на дигиталната технология, включително използването на 3D печат на бетон, води до промяна, насочена към подобряване на производителността, спестяване на време и предлагане на нещо наистина уникално.

Sika предлага иновативни материали и решения за 3D отпечатване на бетон на собствениците, архитектите, инженерите и изпълнителите, които могат да си представят гъвкавостта на дизайна и потенциала на бетонния 3D печат.

Sika

Как работи 3D печатът на бетон:
– печатащата глава/дюза се монтира върху ръка на робот или портал;
– печатащата глава/дюза е свързана с помпа с помощта на маркуч;
– компонентите на материала се смесват;
– сместа се изпомпва към печатащата глава/дюза;
– линиите се екструдират една върху друга;
– могат да се добавят добавки или примеси, за да се променят свойствата на сместа.

Продукти на Sika за 3D печат на бетон

Sika предлага цялостни решения, които да ви помогнат да започнете или да подобрите бизнеса си с 3D печат на бетон. В допълнение към продуктите и техническата поддръжка, те предлагат широка гама от решения, които да добавят стойност към целия ви проект.

Снимки: Sika

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: