pixel

Гърция намалява тарифите за фотоволтаици

фотоволтаични

Източник: publics.bg

През януари  фотоволтаичните мощности в Гърция са нараснали с цели 300 мегавата. Бумът на нови мощности бе провокиран от края на 18-месечен период с по-високи преференциални цени на зелената енергия, който завърши в края на януари. През първия месец на 2013 г. в Гърция си били въведени в експлоатация повече фотоволтаични мощности, отколкото в Германия – 275 мегавата. Бумът се очаква да продължи до края на март, писа гръцкият специализиран портал energa.gr.

Правителството и  операторът на гръцкия електроенергиен пазар – LAGIE , трябва да измислят начин да се справят с бурното нарастване на фотоволтаиците, тъй като в момента той е създал дефицит от 310 млн. евро в покриването на разходите за тях. Прогнозите на LAGIE сочат, че ако правителството не вземе мерки, дефицитът ще нарасне до 1,3 млрд. евро към края на 2014 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: