pixel

Фирмата, надзираваща ремонта на ул. „Граф Игнатиев“, е глобена със 100 хил. лв.

Фрмата, изпълняваща надзора на ремонта на централната софийска улица „Граф Игнатиев“ е глобена със 100 хил. лв. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова и добави, че не е доволна от работата й.

Реакцията на кмета идва след вълна от обществено недоволство от качеството на ремонта на оживената улица и искания за оставката на самата Фандъкова. Изпълнител е „Джи Пи груп“. Строителният надзор се осъществява от „Тансконсулт 22“. Ремонтът заедно с надзора и рекламата струва 24 млн. лева, като парите са по оперативна програма „Региони в растеж“.

Справка в регистъра на Агенцията за обществени поръчки показва, че „Трансконсулт 22“ е била в съдружие с изпълнителя „Джи Пи груп“ в поръчка на Столичната община от септември миналата година за пробива на бул. „Петър Дертлиев“ при Околовръстното шосе.

Допълнителният контрол, възложен от Фандъкова, е от специалисти от Университета по архитектура, строителство и геодезия. Те ще проверяват работата и на надзора, и на изпълнителя и ще изследват материалите в лаборатория.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: