pixel

Фандъкова: През 2017 г. ремонтираме „Дондуков“, „Граф Игнатиев“ и започваме 50 км велоалеи

fundukova

Основен ремонт на бул. „Дондуков“ и ул. „Граф Игнатиев“, покупка на 13 нови трамвая, 30 автобуса, продължаване на строителството на третия лъч на метрото и изграждане на 50 км велоалеи. Това са част от по-големите проекти, които ще се реализират през 2017 г., съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова на семинар за бюджет 2017 на София в Правец. „За поредна година няма да увеличаваме данъците на софиянци. Визията ни за София през 2017 г. е зелен и иновативен град. Залагаме във всеки от проектите мерки за подобряване на качеството на въздуха и използване на новите технологии за решаване на проблемите на града.

Приоритет ще са обновяването на транспортната инфраструктура, модерен градски транспорт, екология, образование и сигурност. Новите акценти са обновяване на кварталните улици, развитие на веломрежата и поддръжка на междублоковите пространства“, обясни Фандъкова. С 18 млн. лв. повече собствени приходи планира да събере общината през 2017 г., или над 612 млн. лв. Проектобюджетът обаче е с 8 млн. лв. по-малко от тази година, или общо 1 257 473 064 лв. 397 милиона ще инвестира общината в града догодина. От тях 275 млн. лв. са европейските средства. Най-големият обект и догодина ще е строителството на третия лъч на метрото. За него са предвидени 243,5 млн. лв.

Освен осемте станции, които вече се строят, догодина ще започне изграждането на още 4 станции от „Красно село“ до „Овча купел“. Залага се строителство на 4 нови детски градини, ремонт на площада пред НДК, реконструкция на Западен парк, оформяне на първите 8 дка от парк „Въртопо“ в „Младост“, цялостна модернизация на 26 детски градини и училища, изграждане на асансьори към подлезите на бул. „Цариградско шосе“, за да станат достъпни за хора с увреждания и други.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: