Европа дава 160 млн. евро за Enel Green Power за нови ВЕИ съоръжения

възобновяеми източници

Източник: greentech.bg

Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) и Enel Green Power (EGP) подписаха споразумение за заем от 160 млн. евро в Рим вчера. Заемът цели завършването на четиригодишен план на Enel за възобновяеми и алтернативни енергийни източници. Това е вторият и последен транш от операция на обща стойност 600 млн. евро, която беше одобрена през 2010 г.. Първият транш (440 млн. евро) беше подписан преди две години, ден след като EGP излезе на фондовата борса.

Тази финансова операция ще подкрепи програмата за развитие на дейността на ЕGP в Италия до 2014 г. Инвестициите, финансирани от ЕИБ, ще дадат възможност на Enel да увеличи количеството на електроенергията, произвеждана от възобновяеми източници, чрез разработване на набор от иновативни технологии, включително слънчева, фотоволтаична, вятърна и геотермална енергия, както и ВЕЦ.

За ЕИБ това решение е част от приоритетните области, тъй като включва финансиране на енергийни проекти, които ще помогнат за увеличаване на количеството енергия, произвеждана от възобновяеми източници. Чрез разнообразяване на източниците на производство като цяло ще се подобри въздействието върху околната среда, ще се помогне за борбата срещу изменението на климата и ще се увеличи общата ефективност. Крайната цел е гарантиране на сигурността и устойчивостта на енергийните доставки с течение на времето.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: