pixel

Дубай ще строи зелено екоселище

eko-selishte

Поредната атракция в Дубай ще е зелено екологично селище, което ще посреща гостите сред тишина и много зеленина като контрапункт на големия и шумен град, съобщава от greentech.bg.

Площа, на която ще бъде разположено е над 5,1 милиона квадратни метра. Проектът е обединен от мотото „Спаси се от града“ („Escape The City“) и ще предложи усещане за луксозен курорт.

Имотът ще включва луксозни резиденции, петзвезден хотел, лукс уелнес център, магазини за търговия на дребно от световно-признатите марки, места за отдих и почивка, за забавления, както и магазини за продажба на органични продукти.

Мини-селището ще е първата по рода си такава общност в Дубай и ще има за цел да се развива в хармония с околната среда. Ще има много парково пространство, водни съоръжения, зелени открити пространства, частни градини, както и луксозно голф игрище, проектирано от международна голф звезда.

Общо над 4000 дървета ще бъдат засадени на територията на курорта, за да осигуряват чист въздух и естествено ниска температура.

Жилищата в курорта ще бъдат оборудвани с енергийно-ефективно системи за осветление и слънчеви колектори за топла вода. Те ще утилизират рециклирани материали и ще бъдат боядисани с екологични бои. Самата пътна мрежа в курорта ще бъде проектирана за намаляване на замърсяването.

Строители.Бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: