pixel

Дом от контейнери строят за 3 дни в Ирландия

konteineri

Първият дом от стари транспортни контейнери в Ирландия бе завършен само за три дни на територията на Ирландския музей на модерното изкуство (Imma). Построен от екип от доброволци, домът се отличава с модерно покритие и частично се захранва от слънчеви панели.

Къщата е завършена в рамките на проекта „Ripple“ за контейнерни домове през ноември миналата година. Той бе дарен на благотворителната организация Св Винсент де Пол, за да приюти бездомно семейство.

Къщата е построена от един единствен транспортен 40-футов контейнер. Ceardean Architects проектирали дома, представяйки си го като като работещ прототип за алтернатива – „направи-си-сам“ жилища. Над 60 изпълнители и доставчици, повечето от които членове на Business Network Ирландия, дарили материали и участвали в изграждането на дома, съобщава greentech.bg.

Контейнерният прототип има място за спането на шестима души и включва блок за баня, кухня, дневно пространство, както и открита тераса. Домът е снабден със система за соларна енергия, енергоспестяващи системи, бойлери и система за подгряване на топла вода. Изпълнението на проекта е временно изложено на показ за посетителите на Imma.

konteineri

огоагяогож

konteineri

гяишгятг

konteineri

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: