pixel

Най-добрите европейски градове за инвестиции в недвижими имоти

nedvijimi imoti

Златният медал за най-добър град за инвестиции в недвижими имоти се присъжда на Берлин. Второто и третото място остават, съответно за Дъблин и Мадрид, сочат данните на Emerging Trends in Real Estate Europe 2015.

През тази година германската столица измести Мюнхен от челното място. Чуждестранните инвеститори предпочетоха Берлин поради по-добри цени на имотите и повече възможности за развитие, които предлага градът.

В Дъблин се очаква поскъпване на наемите, като причината е в липсата на достатъчно атрактивни предложения и ръстът, както на икономиката така и на пазара на труда. Чуждестранните предприемачи са привлечени от ирландската столица именно поради силното търсене и ограниченото предлагане на апартаменти за отдаване под наем. В доклада се отбелязва още, че инвестиционните възможности в Дълбин са ограничено като се има предвид, че пазарът е малък съобщават  fakti.bg.

Според анализатори Лондон си остава отлична инвестиционна имотна дестинация, благодарение на добрата ликвидност. Независимо, че през тази година британската столица е с 5 позиции по-назад, поради опасения от надценяване на имотите, той е едно от основните места за вложения сред крупните чуждестранни предприемачи.

През 2014 г. държавите, разположени в южната част на Стария континент, преминаха през етап на възстановяване от икономическата криза. Затова не е изненада, че Мадрид скочи със 16 позиции по-нагоре в класацията и зае третото място. Атина вече е с 23 места по-напред на петото място. Лисабон е на 9-то, което е със 17 позиции по-нагоре.

nedvijimi imoti

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: