До края на годината ще са готови виадуктите на „Хемус“ и „Тракия

viaduct

„Ремонтните дейности по платното в посока София-Пловдив на виадукта на 67-ми км на АМ „Тракия“ могат да приключат предсрочно до края на месец май“. Това съобщи днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева при инспекция на съоръжението.

„Ремонтът на съоръжението включват премахване на цялата връхна конструкция и укрепване на стълбовете, които носят съоръжението. Виадуктът се изгражда почти изцяло наново, посочи регионалният министър. В момента приключва поставянето на надлъжните греди“, допълни тя.

„След края на ремонта на платното в посока София-Пловдив ще започне ремонтът на платното Пловдив-София“, каза още регионалният министър.

Десислава Терзиева съобщи, че организацията на движението ще бъде както досега – двупосочно в едното платно, а тежкотоварни автомобили над 12 тона ще бъдат пренасочвани от пътен възел Север при Пловдив в посока околовръстното на Карлово и по Подбалканския път за София. До края на годината ще приключи цялостната рехабилитация на съоръжението. До тогава трябва да приключи рехабилитацията и на виадуктите на 61-ви км на АМ „Тракия“ и „Бебреш“ на АМ „Хемус“. Гаранционният срок на съоръженията е 10 години, през които ще бъде контролирано качеството.

През тази година започва рехабилитацията на старите участъци от АМ „Тракия“ по Проект „Транзитни пътища V“ в близост до Пазарджик и Пловдив и при изхода на София, където има най-голяма нужда. Стойността е 70 млн. лв. Обектът трябва да бъде готов през следващата година. В момента се провеждат търговете за избор на изпълнител. Строителството може да започне в средата на лятото, след като бъдат избрани изпълнителите.

Министър Терзиева призова към търпение гражданите до приключване на ремонта на виадуктите. Те ще гарантират безопасността на пътуващите.

„Не можем да работим през зимния период, подчерта тя. Има готовност при увеличение на трафика в едната от посоките да се реорганизира движението в две ленти в посока на по-натовареното направление. Заедно с Пътна полиция ще положим всички усилия, за да предотвратим тапите“, заяви Терзиева.

Източник: cross.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: