Държавата и “Юлен” ще подпишат анекс за пистите на Банско

ски

Подготвя се актуализация на концесионния договор за ски зоната на Банско, стана ясно от думите на министър Искра Михайлова.

Според нея в момента екоминистерството, другите ведомства и общината в Банско се опитват да установят точните параметри на концесионната площ спрямо териториалния устройствен план. От регионалното министерство и от Министерския съвет вече имало становища за държавната собственост в парка. Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов бил ангажиран със задачата да установи заедно с общината разминаванията между плана и електронно заснетите през 2010 г. площи.

Вече имало и становище на КЗК, което позволява до края на годината да бъде сключен договор с изпълнител на нов план за управлението на парк “Пирин”. “Новият план ще начертае какво може да се развива и съответно какви инвестиционни намерения са възможни от страна на концесионера, общината и жителите на района”, обясни Искра Михайлова.

“Нямам съобщение от ЕК за това защо бяха спрени средствата. Но тази седмица ще е ясно”, каза още министърът в отговор на въпрос за парите по програма “Околна среда”.

Още един сигнал – за нарушения по ВиК проект в София, ще бъде обект на внимание от Брюксел и прокуратурата. Това стана ясно, след като Атанас Стефанов, представител на засегнати собственици в зоната на проекта по ул. “Първа българска армия”, обяви, че строежът се изпълнява, без да са обезщетени хората.

Източник: 24chasa.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: